Ensembles

Vanillah

Vanillah bringer jer hen hvor peberet gror, nemlig med musik fra sydamerika og caribien.

Vi spiller flotte melodier fra Brasilien, Chile, Peru, Argentina og De Caribiske Øer. En farverig koncert fra de varme lande.

Tine K Skau spiller whistles, blokfløjter, Melody (elektrisk blokfløjte). Er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og har omfattende turne- og ensemblevirksomhed.

Ib Buchholtz er en sand harmonikavirtuos, født i et hjem med harmonika og blev allerede som barn kendt som “Den 12-årige harmonikavirtuos Ib Hansen”. Ib har virket inden for stort set alle genrer: Klassisk, rytmisk og folkemusik. Inden for rytmisk musik har han spillet i forskellige sammenhænge på klubber, spillesteder og til dans. Han har i mange år optrådt sammen med De Gyldne Løver.

www.vanillah.dk

CALABASH

CALABASH byder på improvisationer og arrangementer af musik af bl.a. W.A.Mozart, J.S. Bach, Erik Satie, Beatles, Ariel Ramirez og Abdulla Ibrahim. De to musikere vil også duellere i egne kompositioner og arrangementer af mexicansk folkloremusik.

De er begge nordjyske musikprismodtagere, idet Jakob Mygind modtog årets nordjyske jazzpris i 1994, og Kai Stensgaard var den første modtager af Nordjyllands Amts Musikpris i 1989.

www.calabash.dk

Argentinsk tango og sydamerikansk musik er på programmet når duoen BuchholtzStensgaardTANGO giver koncert. Her spiller de den smukke klassiske tangomusik af Carlos Gardel, som man ofte forbinder med tangomusik, men de spiller også den nyere tangomusik af Astor Piazolla. Her kan nævnes klassikere som Libertango og Adios Nonino, som begge er både energifyldte og inderligt smukke. Koncerten byder også på musik af Ariel Ramirez og andre berømte sydamerikanske kompositioner, arrangeret for harmonika og marimba. Bl.a. musik af den brasilianske harmonikavirtuos Sivuca.

Harmonikavirtuos Ib Buchholtz har gennem mange år været en ledende skikkelse og underviser ved Nordjysk Musikkonservatorium, hvor han har ledet AM uddannelsen. Han er kendt fra mange musikalske sammenhænge lige fra De Gyldne Løver til Aalborg Symfoniorkester.

www.bstango.dk

 

MEX Marimba

MEXICO møder DANMARK

Mød Mexicos bedste marimbaspiller gennem mit duosamarbejde med Javier Nandayapa. Vi har kendt hinanden i mange år og turne-ret sammen i store dele af Mexico. Javier er et af medlemmerne i det legendariske Marimba Nandayapa, et fem mands familieorkester, der regnes for Mexicos fremmeste fortolkere af mexikansk folkemusik.

På programmet har vi mexikansk folkemusik blandet med kendte marimbaklassikere.

Det Mexikanske Kulturministerium har udvalgt Javier Nandayapa som repræsentant for mexikansk musikkultur og turneen er gjort mulig med støttet herfra.

Honorar i turneperioden kun
kr. 10.000

Der arbejdes på en turne september 2024 i dagene20-30 september

 

Mere info:
www.javiernandayapa.com.mx

Skau & Stensgaard

Tine K. Skau og Kai Stensgaard har noget på hjerte omkring deres koncert:
Vi har ønsket at lave en koncert uden kompromiser og instrumentalt virtuoseri uden begrænsninger – hvor marimbaen og blokfløjterne får de bedste vilkår for at klinge og arbejde i musikken. Vi har taget tilløb mange gange til at lave et fuldbårent koncertprogram, men det er et faktum, at vi elsker musikalsk mangfoldighed og ikke kan begrænse os til én genre og et udtryk.
Derfor er SkauStensgaard-koncerten det absolut bedste fra 35 års koncertvirksomhed og musikalsk projektmageri: klassisk, middelaldermusik, irsk og skotsk folkemusik, mexikansk fiestamusik – og vores egne kompositioner. Leder man efter en linje, findes den i vores instrumentale identitet og livslange fascination af hhv blokfløjterne og marimbaen. Med hver deres sidekicks – for bum og blæs holder vi aldrig op med at være nysgerrige på.