Xizi Wang & Kai Stensgaard Marimba Duo

OBS! Danmarks turné: juli 11-17, 2016

Som medlem af dommerpanelet for den 11. Internationale Percussion Festival 2013 i Italien, havde jeg den store fornøjelse at være med til at tildele 1. prisen til en af verdens største marimba talenter, Xizi Wang!

Det var overvældende at høre den nye generation af marimbaspillere og jeg har nu muligheden for at kunne invitere Xizi Wang på turne i Danmark i et fælles duo projekt for anden gang.

Torben Christensen, Skødstrup Kirke:
“Stor koncertoplevelse for øjne og ører med to dygtige musikere – en times koncert, hvor man for en stund glemmer både tid og sted. En sjælden musikalsk begivenhed”.

Camilla Donovan, Allerslev Kirke
“Det var to virtuose musikere der førte os gennem kinesisk og serbisk folkemusik, klassiske marimbastykker og argentinsk tango. Et stort og mangfoldigt program; men med forklaringer på dansk, engelsk og en enkelt gang på kinesisk og med et stort overskud teknisk og musikalsk, holdt de to musikere uden problemer publikums opmærksomhed fangen, og gav os en musikalsk oplevelse langt ud over det sædvanlige”.

Xizi Wang er født i 1992 i Shanghai, Kina, hvor hun studerede marimba, klaver og
direktion. I øjeblikket studerer hun marimba på musikkonservatoriet i Wien og assisterer i Wiener Philharmonikerne. Hun har vundet flere musikpriser i bl.a. Shanghai og Japan. Hun har ligeledes optrådt som solist med Shanghai Philharmonic Orchestra.

Undervejs i koncerten, fortæller vi gerne om musikken og om den smukke kinesiske traditionelle folkemusik, som vi spiller i arrangementer for marimba og aluphone. Aluphonen er et nyt slagtøjsinstrument som jeg er medopfinder af. Vi spiller også duetter komponeret for min egen udviklede 6 kølle marimbateknik, så I vil kunne opleve hele 12 køllers dans over marimbaen.